The total nilai perdagangan luar negeri ngaleuwihan 400 miliar yuan pikeun kahiji kalina

Numutkeun statistik adat, dina taun 2019, total nilai pangimportan ékspor perdagangan luar negeri Hebei ngahontal 400,16 miliar yuan, paningkatan 12,6% dina waktos anu sami taun (sami di handap), sareng tingkat kamekaran 9,2 persentase poin langkung luhur ti tina sakumna nagara. Di antawisna, ékspor ngahontal 237.03 miliar yuan, paningkatan 5,7%, 0,7 persentase poék langkung luhur tibatan nagara; impor ngahontal 163.13 miliar yuan, 24,4%, 22,8 persentase poin langkung luhur tibatan nagara.
 
Wang Xigang nyarios yén taun ka tukang, perdagangan umum di Provinsi Hebei menduduki tempat munggaran, ngayakeun pasar sareng e-commerce lintas silang dua kali. Ékspor perdagangan sareng ékspor ngahontal 347.12 miliar yuan, paningkatan 10,3%, hasil tina 86,7% tina total nilai impor sareng ékspor; ngolah impor perdagangan sareng ékspor ngahontal 2696 miliar yuan, paningkatan 4,8%. Salaku tambahan, pilot ékspor perdagangan ngayakeun di pasar Baigou nyaéta 7,39 miliar yuan, paningkatan 1.1 kali; impor sareng ékspor e-commerce cross nyaéta 360 juta yuan, paningkatan 176,5 kali.
 
Taun ka tukang, perusahaan swasta nyalira langkung ti 60%, sareng perusahaan milik nagara ngajaga kamekaran gancang. Ngimpor sareng ékspor perusahaan swasta ngahontal 253.84 miliar yuan, paningkatan 14,2%, uing 63.4% tina total nilai impor sareng ékspor propinsi. Impor sareng ékspor perusahaan milik nagara ngahontal 86,99 miliar yuan, paningkatan 28,2%. Ngimpor sareng ékspor perusahaan dibiayaan asing ngahontal 59,18 miliar yuan, turun 9,3%.
 
Ngimpor sareng ngekspor hiji beubeur, hiji jalan sapanjang jalan parantos ngajaga kamekaran gancang, sareng prosés diversifikasi pasar terus maju. Impor sareng ékspor Australia, Brazil sareng nagara sanésna ningkat ku angka ganda, sareng impor sareng ékspor ka Australia ngahontal 65,3 miliar yuan, paningkatan 60,9%. Ékspor sareng ékspor ka EU (28 nagara) ngahontal 49,14 miliar yuan, turun 1,5%. Ékspor sareng ékspor ka ASEAN ngahontal 42,52 miliar yuan, paningkatan 29.8%. Ékspor sareng ékspor ka Amérika Serikat ngahontal 35,14 miliar yuan, turun 16,8%. Impor sareng ékspor ka Brazil ngahontal 28,91 miliar yuan, paningkatan 26,6%. Ékspor sareng ékspor ka Rusia ngahontal 22.76 miliar yuan, paningkatan 2,7%. Impor sareng ékspor ka Koréa Kidul ngahontal 21.61 miliar yuan, turun 10%. Impor sareng ékspor ka Jepang ngahontal 15,54 miliar yuan, turun 17,6%. Impor sareng ékspor ka India ngahontal 12,99 miliar yuan, paningkatan 7,4%. Salaku tambahan, hiji sabuk, hiji jalan, parantos naék 127 milyar 720 juta yuan dina impor sareng ékspor, paningkatan 18,1%.
 
Ékspor produk mékanis sareng listrik, produk intensif tanaga gawé, produk téknologi tinggi sareng produk sanésna kamekaran gancang. Ékspor produk mékanis sareng listrik ngahontal 79.9 miliar yuan, paningkatan 12,3%. Ékspor produk tenaga kerja ngahontal 57,53 miliar yuan, paningkatan 7.7%. Ékspor produk anyar sareng téknologi anyar (meuntas produk mékanis sareng listrik) ngahontal 21.01 miliar yuan, paningkatan 11%.
 
Impor komoditas bulk sapertos ngijih beusi ningkat gancang, sedengkeun impor kedelé nolak rada. Impor biji impor ngahontal 110.249 juta ton, paningkatan 16,4%. 8.218 juta ton batubara sareng lignite diimpor, naék 64,5%. Impor minyak atos ningkat 1.1 kali dugi ka 4.043 juta ton. Impor kedele ngahontal 4.763 juta ton, turun 1,7%, sareng turunna taun-taun terus sempit, 8,8 persentase poék langkung handap dibandingkeun Januari ti Nopémber.
 
Tina istilah pangaturan khusus, ngimpor sareng ékspor perusahaan kadaptar di Zona Berbasa Comprehensive Shijiazhuang, zona pemprosesan ékspor Qinhuangdao, zona ikatan komprehensif Caofeidian sareng pusat logistik jingtanggang (jinis b) sadayana gancang. Jumlah total impor sareng ékspor perusahaan anu kadaptar di daérah pengawasan khusus khusus nyaéta 15,84 miliar yuan, paningkatan 2,2 kali, ngabiayaan 4% tina total nilai impor sareng ékspor Propinsi Hebei, 2.6 persentase poin langkung luhur ti taun ka tukang. Diantarana, impor sareng ékspor perusahaan kadaptar di zona beungkeutan komprehensif di Shijiazhuang 7.62 miliar yuan, paningkatan 2,1 kali; impor sareng ékspor perusahaan kadaptar dina zinhuangdao ékspor zona 3.99 miliar yuan, paningkatan 92%; impor sareng ékspor perusahaan kadaptar dina zona beungkeutan komprehensif Caofeidian nyaéta 2,95 miliar yuan, paningkatan 12,7 kali. Salaku tambahan, impor sareng ékspor perusahaan kadaptar jingtanggang pusat logistik kabeungkeut (jinis b) berjumlah 9.05 juta yuan, paningkatan 10,3 kali.
 
Shijiazhuang, Tangshan sareng Baoding mangrupikeun diantara tilu kota luhur kalayan kamandungan dua kali. Impor sareng ékspor Shijiazhuang ngahontal 117.88 miliar yuan, paningkatan 28,4%. Impor sareng ékspor Tangshan ngahontal 73,38 miliar yuan, paningkatan 22,1%. Impor sareng ékspor Baoding ngahontal 37,6 miliar yuan, paningkatan 13,6%. Impor sareng ékspor Cangzhou ngahontal 37,11 miliar yuan, paningkatan 17,6%. Shijiazhuang, Tangshan, Baoding, Cangzhou sareng Handan sadayana ngahontal kamanda ganda angka.


Waktu pos: Apr-03-2020